DUVARLARI YAŞATAN TREND: 3 BAŞLIKTA DUVAR PANELİ

DUVARLARI YAŞATAN TREND: 3 BAŞLIKTA DUVAR PANELİ

Duvar paneli iç mimari tasarım ve uygulamalarda sıkça karşımıza çıkan trendlerden biri haline geldi. Mekanların algısını yükselten, boş duvarlara tasarımsal bir imaj sağlayarak mekanları dolduran paneller projelerin vazgeçilmez elemanlarından biri. Boş ve cansız düz duvarların yerini mekanın ruhunu taşıyan ve stilini yansıtan duvar panelleri ile desteklemek tasarım mekan algısını direk olarak yükseltiyor. Ürün yelpazesinin genişlemesiyle birçok farklı materyalden üretilebilen duvar panelleri mekanların stiline uyum sağlayarak dengeli bir görünüm sağlıyor. Tasarımlarda bütünlüğü destekleyen önemli faktörlerden biri haline geliyor.

Çeşitli bütçelere göre malzeme alternatifi sunan duvar panelleri tüm kullanıcılara ulaşılabilir tasarımlar sunuyor. Tek ve bütün bir görünüm sağlaması projenin ihtiyacına göre farklı işlevlerde kullanılabiliyor. Dışarıdan tek parça gördüğümüz paneller kimi zaman gizli bir kapı kimi zaman bir dolap kapağına dönüşebiliyor. Projeye entegre bu tasarımlar hem göze hitap ediyor hem de konforlu bir kullanım sağlıyor.

Mekanlarda iç duvar kaplamalarında ahşap, ahşap özellikli malzeme, poliüretan, metal, mermer, doğal taş ve kumaş gibi çeşitli malzemeler kullanılabiliyor. Mekanın ihtiyacına ve stiline uygun malzemeden seçilen duvar panelleri her malzemede farklı bir etki ile karşımıza çıkıyor.

duvar paneli

İÇ MİMARİDE DUVAR PANELİ KULLANICIYA ESTETİK VE FONKSİYON SAĞLIYOR

Duvar kaplamaları aynı zamanda işlevsel elemanlar olarak karşımıza çıkıyor. Estetik açıdan mekanlara bütünlük katmasının yanı sıra ısı veya ses yalıtımı sağlayarak kullanım açısından da destekleyici eleman olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada PVC duvar kaplaması, vinil, mantar, ahşap, hasır duvar kaplaması gibi seçenekler de değerlendirilebilir. Örneğin mutfak gibi yangın riski taşıyan bir bölgede vinil gibi kolay alev almayan ürünler seçilebilir. Mantar, ahşap duvar kaplama ise salon ve oturma odaları için ideal olacaktır. Mekanlara bütün bir etki sağlamak amacıyla tasarlanan, kapıları içine alan duvar kaplamaları kullanıcıya konforlu bir kullanım sağlarken mekanın bir parçası haline geliyor. Böylece fonksiyonel kullanım açısından rahatlık sağlıyor. Yine gizli dolapların kapağı olacak kullanılan paneller estetik ve işlevsel alanlar oluşturuyor.

duvar paneli

YAŞAM ALANLARINDA VAZGEÇİLMEZ ETKİ: AHŞAP DUVAR PANELİ

Ahşap duvar kaplamaları en çok tercih edilen kaplama malzemelerinin başında geliyor. Mekanın havasını değiştiren kaplamalar kullanılan ahşap rengine göre etkiyi değiştirebiliyor. Soğuk tonlardaki ve mat dokulardaki ahşap, mekanlara minimal, sade, modern bir hava katarken parlak sıcak tonlardaki ahşaplar, lüks ve şık bir etki bırakacaktır. Yine doğal ahşap paneller country havasında bohem bir etkiye sahip olacaktır. Ahşap duvar kaplamaları da işlevsel olarak projelere katkı sağlar. Lamine ahşap duvar kaplamaları, neme dayanıklı olduğu gibi ısı yalıtımı da sağlar. Özellikle yazlık evlerde, bağ veya dağ evlerinde, ahşap kaplama kullanımı daha yaygın tercih edilir. Hem neme dayanıklıdır hem de tarz sahibi ve elegan bir ambiyans yaratır. Duvar Paneli

Çoğunlukla iki-üç santimetre kalınlığa sahip olan ahşap lambri tasarımlar, iç mekanın havasını tamamen değiştirmek ve mekana bambaşka bir hava katmak için eşsiz bir seçimdir. Ahşabın doğal hali ile kimi zaman fırınlanarak kimi zaman fırınlanmadan kullanıcının hizmetine sunulan ahşap duvar kaplama materyalleri, lambri tasarımı ile son derece lüks ve etkileyici bir görünüm elde edilmesini sağlar.

İç mekan, balkon ve teras gibi farklı farklı alanlarda kullanılabilen lambri ahşap duvar panelleri, son derece sade bir etkide olup, çeşitli aydınlatmalarla desteklendiğinde çok daha stil sahibi bir görünüm elde edebilmektedir.

3D DUVAR PANELLERİ TRENDLERE AÇIK OLANLAR İÇİN YENİ SEÇENEK

Üç boyutlu duvar panelleri yine mekanlarda oldukça tercih edilen malzemeler arasındadır. Yaşam alanlarına derinlik ve lüks algısı katan 3D duvar panelleri, hem iç mekanlara hem de bahçe, teras gibi dış mekan kullanımlarına uygundur. Ağaç kesimine neden olmadığı için çevre dostu olan bu uygulama; ısı ve ses yalıtımı sağlar ve güneş ışığı ve aşınmalara karşı oldukça dayanıklıdır. Farklı doku, renk ve modellerde sunulan 3D duvar panelleri özellikle ticari alanlarda, bekleme alanlarında, salonlarda, yatak başlarında tercih ediliyor.

 İÇ MİMARLIK’DA HER FARKLI MALZEME DUVAR PANELİ FARKLI BİR STİL

Vurucu etkilerin yanı sıra duvar panelleri ile dingin bir ortamda sağlanabilir. Açık tonlarda kullanılacak mat lake çıtalı duvar kaplamaları tüm algıyı üzerine çekmeyecek kadar sakin aynı zamanda mekanı bir üst seviyeye taşıyacak kadar elegan görünebilir. Özellikle panellerde kullanılacak tablolar ve aplikler alanı zenginleştirecek ve bambaşka bir havaya sokacaktır. Yaşam alanında sade, minimal ve huzurlu bir hava katmak istenirse açık tonlarda kullanılacak paneller tamamlayıcı elemanlar olarak bizlere yardımcı olabilir.

Gün ışığı aydınlatmalarla desteklenerek vintage bir görünüm elde etmenizi sağlayacak olan klasik koyu ahşap duvar kaplama modelleri ise mekanlara yaşanmış ve klasik bir görünüm katacaktır. Kitaplık, raf üniteleri, dolaplar gibi işlevsel ürünlerle desteklenebilecek olan bu duvarlar sanatsal bir görünüm sağlarken ilham verici bir etkiye sahip olacaktır.

Doğal taş, mermer gibi duvar panelleri de mekanın stilini destekleyen alanlarda oldukça şık bir etki bırakacaktır. Gizli ışıklar ve apliklerle desteklenen paneller gece bambaşka bir etkiye bürünecektir. Daha doğal, sade ve minimal görünümü tercih edenler için doğal taş duvar kaplamaları tercih edilirken, vurucu iddialı ve gösterişli mekanlarda mermer paneller tercih edilebilir. Montaj aşamaları diğer duvar panellerine göre en zorlu olan bu paneller ağırlığı ve boyutları ile uygulama açısından dikkat gerektirir. Ancak uygun ve doğru seçimlerle yapılan tasarımlar yaşam alanlarını bambaşka bir boyuta taşıyacaktır.

Son trendlerden olan poliüretan duvar kaplama panelleri ise duvarlara modern bir görünüm verirken ses ve ısı yalıtımı sağlar. Tasarımcıya esnek ve özgün tasarımlar sunan malzeme birçok renk boyut ve formda oluşturulabilir. Ürün çeşitliliği, birçok tasarıma uyum sağlayan esnek yapısı ile tasarım kolaylığı sağlar. Uygulama açısından da çok avantajlı olan poliüretan malzeme, hafif olması ve kolay montaj imkanı ve kurulumu ile kolaylık sağlar.

Duvar dekorasyonu, yaşam alanlarımızın tasarımında vazgeçilmez unsurlardan biridir. Mekanlara karakter kazandıran, enerjisini arttıran, estetik zevklerimize göre biçimlendirdiğimiz duvar alanlarımız mekanın atmosferine de önemli bir katkıda bulunur. Öyle ki, doğru uygulanmış bir duvar kaplaması küçük bir alanı ferah ve enerjik kılarken, mekanın daha geniş görünmesini sağlayabilir. Doğru tasarlanmış ve uygulanmış duvar panelleri yaşam alanlarını bütün, kimliği ve stili olan, dengeli mekanlara dönüştürecektir. Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sonbahar dekorasyon trendleri ile ilgili yazımızı okumak için tıklayınız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir