3 BAŞLIKTA SONBAHAR DEKORASYON TRENDLERİ

SONBAHAR DEKORASYON TRENDLERİ 2

SONBAHAR DEKORASYON TRENDLERİ

Sonbahar deyince hepimizin aklına yaz sonunda serinlemiş havanın etkisiyle dinginlik, sarıya, turuncuya ve kırmızıya dönen doğa ve sıcak samimi ortamlar gelir. Havaların serinlemesiyle kapalı alanlarda daha çok vakit geçireceğimiz için yaşam alanlarının konforlu ve samimi bir havada olması sonbaharı daha derinden hissetmemizi sağlayacaktır. Evde geçen vaktin arttığı bu dönemde yaşam alanlarında yapılan küçük dokunuşlarla mevsimin ruhu benimsenebilir.

Mevsim geçişlerinde yaşam alanlarımız tekrar ele alınıp, ihtiyaçlar belirlenerek düzenli bir hale getirilebilir. Sürdürülebilirlik dikkate alınarak, yaşam alanları minik dokunuşlarla sonbahara hazırlanabilir. Bunlar ışık, renk, doku gibi hisleri harekete geçiren unsurlar olabilir. Böylece dinlendirici, işlevsel ve insana enerji veren bir yaşam alanı oluşturulur. Ruh halimizi sürekli yüksek tutacak sıcak ve konforlu bir atmosfer yaratma amacı ile yaşam alanlarımızda sonbaharın ruhunu yaşayabiliriz.

 

SONBAHAR DEKORASYON TRENDLERİ

1. SONBAHAR RENK PALETİ

Havaların iyice soğuyup iç mekanların daha davetkar olduğu bu aylarda; derin, sıcak ve zengin tonlardan oluşan büyüleyici bir palet rahatlamak için mükemmel bir ortam yaratacaktır. Koyu kırmızılar ve derin toprak renkleri bulunduğunuz ortamı anında sıcaklık ve konforla kaplayarak cesur bir şıklık yaratır. Bu sıcak tonlardaki mekanları ahşap, rattan, mermer, terracotta ve traverten gibi doğal malzemelerle eşleştirmek sonbahar dekorasyon trendleri ile yaşam alanlarını bütün ve dengeli gösterecektir.

Güz mevsiminde baskın olarak kullanılan renkler, elbette mevsimine yakışan toprak renkleri oluyor. Toprak tonları, son zamanlarda paletlerin gözde rengi olduğu kadar sonbahar mevsiminin de vazgeçilmez bir parçası. Doğanın kendini kahverengi, turuncu, yeşil ve kırmızıya bıraktığı, sarı ve terracota tonlarının hakim olduğu bu dönemde, sonbahar dekorasyon trendlerinde aynı etkiyi görmek mümkün.

Terracotta tonları, yaşam alanlarının her kısmında uyumlu duruşuyla öne çıkıyor. Kırık beyaz, açık gri ve bej ile birlikte kullanıldığında özellikle dar alanlarda huzur veren aydınlık bir ortam yaratabilir. Burada dikkat etmemiz gereken unsur küçük bir mekanın tasarımda koyu tonları büyük parçalarda kullanmamak olacaktır. Bunun yerine açık ve soft tonlarda seçim yapmak mekanı ferahlatacaktır. Bej, adaçayı yeşili, vizon rengi gibi seçimler hem mekan enerjisine uyum sağlayacak hem de göz yormayacaktır. Bu tonlardaki büyük parçaları daha vurucu renklerle eşleştirmek dengeli bir görünüm sağlayacaktır. Ayrıca ahşap, taş, kil gibi tüm doğal malzemelerle olduğu kadar keten ve jüt gibi doğal kumaşlarla da kusursuz bir bütünlük sağlayan bu renk paleti, sıcak tonlarda bir aydınlatma ile yaşam alanlarında rahatlatıcı bir atmosfer yaratmak için idealdir.

Renk seçimi sonbahar dekorasyonunun kilit parçasıdır denilebilir. Zeytin, adaçayı veya yosunlu tonlardaki yeşiller, yoğun toprak tonları, sıcak tonlu kahveler, bronz ve karamellerle dekore edilmiş bir mekanın sonbahara uyum sağlamaması olası bile değildir. Alanı yumuşatmak içinse bej ve kırık beyazlar gibi sıcak nötrler kullanılabilir. Sonbahara yakışan dengeli bir renk şeması oluşturmak sonbahar dekorasyonu renk seçiminde en önemli konulardan biridir.

 

SONBAHAR DEKORASYON TRENDLERİ 2

2. ROMANTİK KÖŞELERLE SONBAHAR DEKORASYONUNU YAŞAYIN

Sonbahar ayları dekorasyonda romantizmi yüksek hissettiğimiz ayların başında gelir. Şömine, mumlar, parıltılı detaylar, büyük hacimli yastıklar ve battaniyeler sonbahar dekorasyonunda ortamın sıcak havasını destekleyen elemanların başında geliyor. Ayrıca trend olan maksimalizm sonbahar dekorasyonunda oldukça yer ediniyor. Ancak son yıllarda uygulanma şekli daha değişken olan bu trend daha çok maksimal boyutlarda vintage desenler, kadifeler ve hayvan desenleriyle detaylarda karşımıza çıkıyor. Sezonda maksimalist yaklaşımla birlikte eklektik tarzda da nostaljik detayların etkisini görmek mümkün.

Romantik köşeler oluşturmak için en büyük sonbahar trendlerinden biri de kalın ve yumuşak yün kumaşlarla evde sıcak ve daha rahat bir görünüm yaratma arzusudur. Yaz mevsiminin bitmesiyle beraber keten gibi hafif dokulu kumaşlardan üretilmiş örtü ve kırlentler; kadife ve yünlü iplikten dokunan bir kumaş türü olan flanel ile değiştirilebilir. Flanel kumaşla üretilen ekose desenli nevresim takımları, battaniyeler ve yatak örtüleri, sonbahar ve kış mevsimiyle adeta özdeşleşmiş dokulardır.

Romantik bir ambiyansın şüphesiz en önemli destekçilerinden biri mekânın aydınlatılmasıdır. Ambiyans yaratmasıyla birlikte işlevsel kullanımı ve odağı güçlendirmesi aydınlatmayı yaşam alanlarının en temel unsurlarından biri haline getiriyor. Sonbahar ile beraber günler giderek kısalırken akşam karanlığı da daha erken çökmeye başlıyor. Üstelik yararlanabildiğimiz saatlerde de günışığı daha soğuk ve soluk. Bu yüzden dinlendirici soft bir ışık tercih edilmeli.

Aydınlatmanın genel aydınlatmaya ek olarak abajur ya da lambader gibi lokal çözümlerle desteklenmesi ortamı daha işlevsel ve kullanışlı hale getirecektir. Ayrıca dimmer ile kısılıp açılabilen aydınlatma kontrol edebilmemiz açısından son derece işlevli ve önemli. Mumlar da kendilerine özgü karakterleriyle bir aydınlatma unsuru olarak düşünülebilir.

 

3. İÇ MİMARİDE SONBAHAR DEKORASYON TRENDLERİ AKSESUARLARLA YAKALAYIN

Aksesuarlarla sonbahar trendlerini yakalamak en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Zamansız dokunuşlara sahip olan sabit mobilyalara sahipken trendlere uygun kullanılacak aksesuarlar ortamın havasını hemen değiştirecektir. Her sezon değişen trend ve renk şemaları pek çok insanın geçici oldukları için takip etmekten hoşlandıkları bir şey olmasa da, ufak dokunuşlarla bunları sağlamak daha ekonomik ve sürdürülebilir olacaktır. Sonbaharın bütünleştiği koyu renkli ahşapları ve eskitilmiş yüzeyleri vintage parçalarla dekorasyona dahil etmek, şık ve zamansız bir görünüm elde ederek sonbahar havasını uyandırmak için harika bir yoldur. Kullanıma geri kazandırılan bu parçalar alana sıcaklık ve karakter katar. Var olanı değerlendirmek, aile büyüklerinden kalan dekoratif ürünleri iç mekanlarda kullanmak iyi bir alternatif olacaktır.

Doğadaki değişimleri aranjmanlarınızda kullanmak sonbaharın mekana yansıması gibi olacaktır. Yumuşak renklerden oluşan kuru dallar, herhangi bir mevsimlik dekorla güzel bir şekilde uyum sağlayan daha zarif bir renk paletine sahip olma eğilimindedirler. Ortama biraz yeşillik ve doku katmak için vazolardaki kır çiçeklerini kurutulmuş dallar veya okaliptüs ile değiştirmek bizlere yardımcı olacaktır. Botanical yaklaşım da son zamanlarda dikkat çeken dekorasyon trendleri arasında yer alıyor. Sürdürülebilirlik ve doğallık vurgusuyla evler artık yaşam alanından çıkarak yaşayan mekânlara dönüştü. Duvar kağıtlarındaki bitkisel dokularla, canlı veya kuru bitkilerle veya aksesuarlarda kullanılacak botanik detaylar ile evlerde doğal dokunuşlar yaratabiliriz.

Sonbahar dekorasyon trendlerinde önemli diğer bir mesele de konfor. Bunun sağlanabilmesi için rahat kanepeler kılıfları dokulu kumaştan bol yastıkla destekleniyor. Jüt halı ya da hasır kilim gibi ayağınızın bastığı doğal malzemelerden dekorasyon ürünleri kanepelerin sağladığı rahatlığı bütünlüyor. Ayrıca eşyalarda gözü yormayan yumuşak çizgiler dahi konforu artıracak unsurlardan. Kavisli ve kıvrımlı mobilyalar bu sezon oldukça trend. Küre ya da oval biçimli aksesuarlar da sezonun sonbahar trendleri arasında yerini alıyor.

Sonbahar dekorasyon trendleri yaşam alanlarında konforu, huzuru ve samimiyeti hissedeceğimiz kısacası içinden çıkmak istemeyeceğimiz mekanları tanımlıyor. Rahat ve sıcak bu ortamlar; doğal malzemeler, yumuşak dokular ve uyumlu aksesuarlarla bütün ve dengeli bir ortamı bizlere sunuyor. Sonbahar dekorasyon trendleri sürekli olarak güncellense de bu trendleri dokular, renkler ve yenilikçi malzemelerle tamamlamak için size en iyi desteği bit iç mimar verecektir.

Sonbahar dekorasyon trendleri ile bütünleyebileceğiniz duvar panelleri ile ilgili yazımızı okumak için tıklayınız.

Sonbahar dekorasyon trendleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir