BİR İÇ MİMAR İLE ÇALIŞMANIN 3 AVANTAJI

İZMİR İÇ MİMAR

NEDEN BİR İÇ MİMARLA ÇALIŞMALIYIM?

İç mimarlık; mekanların işlevsel, yapısal ve estetik ölçütlere göre en uygun tasarımlarla buluşturan ve buna yönelik çözümler üreten bir disiplindir. İyi çözümlenmiş bir planlama ve kimliği olan bir mekan oluşturularak doğru tasarımlara sahip yaşam alanları oluşur. Yeni bir eve taşındığımızda veya mevcut evimizi yenilemek istediğimizde hemen bir arayışa gireriz. İhtiyaçlarımız isteklerimiz her ne kadar belirli olsa bile bunları temin etmek, birleştirmek ve doğru çözümler üretmek her zaman mümkün olmayacaktır.

Bu adımları bir profesyonel yardımıyla yapmak zamandan tasarruf sağlarken aynı zamanda bütçenin doğru kullanılmasını sağlayacaktır. Yine ofis, dükkan, mağaza gibi ticari alanların tasarımında İzmir iç mimardan destek almak işveren tarafından ileriye dönük doğru bir adım olacaktır. Çünkü sizin yerinize bütün detayları ile mekanı tasarlar. İhtiyaçları belirleyerek, kullanıcının uzun soluklu kullanabileceği mekanlar oluşturur.

İç mekan tasarımında bir çok öğe devreye girer. Şık ve tercih edilen bir tasarım elde etmek için tüm bu seçenekler arasında doğru kombinler yapmak ve uyumlu parçaları seçmek gerekmektedir. Tüm bunları yapabilmek içinse işin profesyoneli olan kişilerle çalışmak gerekmektedir. Uzmanlar aracılığıyla hayal edilen kombinasyona ulaşmak oldukça kolay olacaktır. İç mimarlar doğru yollar aracılığıyla profesyonel adımlar atılmasını sağlayarak şık dekorasyonların ortaya çıkmasını sağlamaktadırlar. Gelin iç mimarla çalışmanın avantajlarını daha geniş olarak beraber inceleyelim.

İÇ MİMARLAR KURGUSU DOĞRU VE İŞLEVSEL ALANLAR OLUŞTURUR

Mekanların planlaması kullanım açısından ilk düşünülecek noktadır. Doğru kurgulanmış bir mekan kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayarak işlevsel bir yaşam alanını oluşturur. Sirkülasyon ağları, kullanıcı ihtiyaçları, kullanıcı sayısı gibi birçok açıdan planlama yapılarak mekan kurgusu oluşturulur. Böylece keyifli ve ergonomik mekanlar oluşur. Bu konuda her detayı düşünerek kullanıcıya farklı çözüm önerileri sunar. Yaşam alanlarının her metrekaresini hem yaratıcı hem de daha kullanışlı kılmak adına ; mekandan maksimum verimi sağlamak adına çözümler üretir. Uzun yıllar keyifle kullanılacak tasarımlar sunar. İleriye dönük öngörülerde bulunarak kullanıcıyı bilgilendirir. Mekanların ihtiyaçlarına göre düzenlemeler yapar.

Piyasa ve koşulları yakından takip ederek sektörün detaylarının bilincinde olup, danışanlarını realist yollara yönlendirirler. Saha ve altyapısı donanımı sayesinde de yerin yapısına uygun kaplamaları, duvar yapısına uygun boyama önerilerini, mobilya kalitesine uygun seçenekleri, aydınlatma seçeneklerini, mekânı en doğru kullanım şeklini oluşturduğu tasarım diliyle danışanlarına en uygun şekillerde sunarlar. En doğru sonuca ulaşmak adına sahayla ilgili tüm bilgileri ve ortaya çıkabilecek sorunları öngörerek çözümleri belirlerler.

İÇ MİMAR İZMİR

İÇ MİMARLA ÇALIŞMAK TASARIM GÜCÜ YÜKSEK MEKANLARA SAHİP OLMAMIZI SAĞLAR

İç mimarlık birçok sanatı içinde barındıran bir daldır. Mekanın kurgusunu çözerken aynı zamanda bir tasarım sunar. Estetik kaygıları tatmin eder. Ancak bunu yaparken mekana bir ruh ve kimlik kazandırır. Kullanıcının tarzını mekana yansıtır. Bütünlük oluşturan mekanlar oluşturur. Mekana girdiğinizde tek bir elden çıkan devamlı bir tasarım olduğunu hissettirir. Tasarım konusunda eğitime sahip olan mimarlar, mekanın potansiyelini ortaya koymak için yaratıcı çözümler sunarlar.

Kullanılan mobilyalardan aksesuarlara mekanda bulunan her elemanı bütünün bir parçası olarak konumlandırır. Materyal bilgisi ile doğru birleşimler yaparak risksiz ve estetik sonuçlar oluşturur. Karmaşayı önleyecek renk kombinasyonları seçer. Tüm bunların sonucunda tüm bileşenleri bir ahenk içinde kullanarak tasarım gücü yüksek mekanlar oluşturur.

Aynı zamanda güncel tasarımları takip ederek kullanıcılara yenilikçi önerilerde bulunurlar. Ön planda olan stilleri mekanlarda kullanarak çağa ayak uyduran tasarımlar sunarlar. Güncel renk paletleri ile tasarımlara yön vererek modern ve stil sahibi mekanlar tasarlarlar. Kişilerin istekleri ve hayalleri doğrultusunda çeşitli mobilya tasarımları sunarak yapılan dekorasyonların spesifik oluşunda etki sağlarlar. Çağa uygun bir vizyona sahip olarak danışanlarını doğru şekilde yönlendirir.

İZMİR İÇ MİMAR

İZMİR İÇ MİMARİ KONUSUNDA UZMAN GİZEA MİMARLIK SÜREÇ UZAMADAN EN İYİ SONUCA ULAŞMANIZI SAĞLAR

Yaşam alanını kendisi tasarlamak isteyen kullanıcılar için yapılacak birçok iş kalemi, karar verilecek birçok konu vardır. Tasarımlarda temin süreci başlı başına vakit isteyen bir alandır. Malzeme, boya, mobilya ve aksesuar gibi konularda birçok farklı firma ile çalışmak gerekir. Bu aşamada iç mimarların network ağı geniş olduğundan daha hızlı temin ederek takibini sağladığı için doğru adımlarla sonuca ulaşır. Bu aşamada iç mimarla çalışılmazsa tahmin edilenden daha çok para ve zaman kaybı yaşanabilir.

Daha önce tüm bu konularda geniş bir ağ ile çalışmış iç mimarlar tüm bu süreci daha hızlı ve doğru yönetebilirler. Sahip olunan zamanı ve bütçeyi doğru kullanmak konusunda tecrübeli iç mimarlar ile çalışmak büyük fark yaratacaktır. Zevklerinizi daha iyi yansıtabilmeniz için görüşlerinizi ve isteklerinizi dikkate alan iç mimarlar, doğru malzemeyi doğru zamanda kullanarak istediğiniz sürede dekorasyonun tamamlanmasını sağlarlar.

Tek başına seçim yapılırken, dizayn oluşturmaya çalışılırken harcanan zaman profesyonel bir gözün devreye girmesiyle tasarruf edilen bir zamana dönüşmektedir. Aynı zamanda dekorasyon sonucu ortaya çıkacak maliyetin daha ekonomik olmasını sağlayacaktır. Düşük maliyetlerle daha kaliteli ürün kullanımı konusunda yol gösterdikleri için oldukça karlı bir süreç oluşmasına katkı sağlarlar.

Zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz iç mekanların işlevsel ve estetik olması mekanda geçirdiğimiz sürenin keyifli olmasını sağlayacaktır. Bunun için ise bir iç mimarla çalışmak bütünüyle doğru bir tercih olacaktır. Birçok açıdan kullanıcıya kolaylık sağlayacak ve sonuca en doğru yoldan ulaşmayı sağlayacaktır. Doğru tasarlanmış, planlanmış ve uygulanmış mekanlar uzun soluklu tercihler oluşturarak hem işimize hem de günlük yaşantımıza büyük katkı sağlayacaktır.

İzmir’de iç mimar arayışındaysanız, İç mimarlık alanında hizmet almak için bizimle iletişime geçebilir en kullanışlı ve estetik mekanlara bizimle ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz İzmir’de iç mimar projelendirme ve uygulama aşamaları yazımızı okumak için tıklayınız.

İzmir iç mimar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir