3 BAŞLIKTA TASARIMDA MODERN MUTFAK TRENDLERİ

MİMARİ TASARIMDA MODERN MUTFAK TRENDLERİ

Mutfaklar içinde uzun saatler geçirdiğimiz ve sosyalleştiğimiz yaşam alanlarının başında geliyor. Kullanışlı ve estetik bir mutfak tasarımı yapılmış bir mutfak içinden çıkmak istemeyeceğimiz keyifli alanlardan biri. Konforlu bir oturma alanı ile desteklendiğinde aynı zamanda salon işlevi görebiliyor. Böylece misafirlerimizi ağırladığımız, aile içinde vakit geçirdiğimiz sosyal alanlara dönüşüyor. Yeterli alan dahilinde kullanılan ada mutfak tercihleri bu sosyal ortamı daha da güçlendirebilir. İçi mimarlıkta mutfak tasarımı daha sıcak ve modern bir hava katan ada tipi yerleşimler tezgaha ek bir çalışma alanı oluştururken sevdiklerinizle keyifli bir şekilde yemek yapmanızı sağlayarak sosyal bir ortam oluşturacaktır.

Evlerin en çok kullanılan alanlarından biri olan mutfaklar birçok stilde oluşturulabiliyor. Tarzımızı yansıtmak için elverişli bir ortam sunan mutfak tasarımları, ergonomik çözümlerle birleştirilerek uzun yıllar keyifle kullanılacak mekanlar oluşturuyor. Günümüzde farklı tarzlarda mutfak tasarımları uygulamalarda karşımıza çıkıyor. İhtiyaç ve istekler dahilinde tasarlanan mutfaklara bu stiller yansıtılabiliyor. Güncel teknolojilerin kullanımı ile modern mutfaklar daha da kullanışlı hale getirilebiliyor. Dolap içi düzenlemeler, mekanizma kullanımı, yenilikçi teknolojik ekipmanlar ve malzeme kullanımları ile mutfaklar yaşamımızı kolaylaştırıyor. Güncel mutfak stillerini takip edenler için modern mutfak tasarım trendlerini derlerdik. Gelin birlikte inceleyelim.

 

İÇ MİMARLIKTA MUTFAK TASARIMI TRENDLERİNDEN: MİNİMAL MUTFAKLAR

MİMARİ TASARIMDA MODERN mutfak TRENDLERİ

İç mimarlıkta Mutfak tasarımında kullanışlı olması stilinden önce düşünülmesi gerekilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. İşlevsel tasarımlarda çok detayı olmayan, pratik ve yalın mutfaklar kullanımda büyük kolaylık sağlıyor. Dolayısıyla minimal mutfaklar hem stiliyle hem de işlevselliğiyle kullanıcıya pratiklik sunuyor. Modern mutfak tasarımında kalabalığı ve karmaşayı sevmez. Bu sebeple minimal mutfaklar modern vurguda oldukça güçlü bir etki bırakır. Tek renk göz yormayan mutfaklar, düz kapak kullanımı minimal mutfaklarda tercih ediliyor. Temizlik açısından da kolaylık sağlayan bu yalın görünüm minimal olmanın yaşamı kolaylaştırdığını gözler önüne seriyor. Özellikle açık renk kullanımı, net bitişli temiz formlar zamansız bir kullanım sunuyor.

Gün ışığının kullanımı, bu trend de büyük rol oynuyor. Mümkün olduğunca büyük açıklıklar kullanarak gün ışığından maksimum faydalanma minimal mutfaklarda çokça kullanılıyor. Stilde ferah görünüm amaçlandığı için geniş pencereler bu etki için büyük bir yardım sağlıyor. Bunun yanı sıra ek yapay ışıklar bu stilde olmazsa olmazlardan. Gizli ışık bantları, manyetik veya ray spotlu tavan aydınlatmaları, dolap içi aydınlatmalar bu minimal ve yalın tasarımlara destek veriyor. Gizli kulplar veya kulpsuz bas aç kapaklar detaysız ve sade bir görünüm sağlıyor. Beyazlar, bejler, açık toprak tonları bu stilde etkin rol oynuyor. Mat yüzeyler ve az malzeme çeşitliliği ile dinginliğe vurgu yapılıyor. Tezgah üstü kalabalığından uzak sade düzenler oluşturuluyor. Cam kapak gibi kalabalık bir görünüm sağlayacak etkenlerden mümkün olduğunca uzak duruluyor.

 

 

 

iç mimaride modern mutfak

MİMARİ MUTFAK TASARIMI TRENDLERİNDE EN ÇOK TERCİH EDİLENİ KLASİK VE MODERNİN ZAMANSIZ BİRLEŞİMİ

Klasik ve modern mutfak stillerinin birleşimi kullanıcıya zamansız bir tasarım sunuyor. Birçok farklı materyalin kullanımı ile dengeli ve estetik bir tasarım ortaya çıkarmak için alanında uzman birinden destek almak en doğru tercih olacaktır. Modern tasarımlar ile klasik formların birleşiminden oluşan bu stil, göbekli ve detaylı dolap kapakları ile mat bitişli düz renklerin harmonisinden oluşuyor. Ahşap, metal, cam, mermer gibi malzemelerinin kullanımı ile tasarımlar zenginleştirilebiliyor. Özellikle pirinç detaylar tasarımda şık ve elegan bir etki oluşturuyor.

Renk kullanımında tamamen özgür olan bu tarzda vurucu ve koyu bir renk kullanılabilirken pastel ve yumuşak tonlarda renklerde kullanılabiliyor. Burada önemli olan bu renklerle oluşturulan diğer elemanların uyumlu ve dengeli olmasıdır. Ancak pastel tonlar, griler gibi daha uyumlu renkler zamansız ve nötr olduğu için diğer alanlarda farklılığa ve özgünlüğe imkan tanıyabiliyor. Tezgah, kulp, batarya gibi seçimler bu stilde büyük önem taşıyor. Parlak ve reflekte malzemeler, derzli paneller ve günışığı ledlerle klasik tarza modern dokunuşlar yapmak trende ayak uydurmayı kolaylaştırıyor. Belli bir harmonide ilerleyen modern ve klasik stil bütünde çok güçlü bir etki sunuyor.

mimari mufak tasarımı

iç mimaride modern mutfak tasarımı

ZAMANA AYAK UYDURAN COUNTRY MUTFAKLAR MODERNİZE EDİLEREK GÜNCELLİĞİNİ HER DÖNEMDE KORUYOR

Country mutfak stili her dönemde kendini gösteren verdiği sıcak atmosferle kullanıcıyı kendine çeken bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Kır stilinden ilham alınan bu tasarımların günümüz malzemeleri ile birleşmesiyle modern bir yaklaşım yakalaması mümkün. Kırsal hayata, doğaya ve nostaljiye vurgu yapan country mutfaklar birçok farklı biçimde kendini gösteriyor. Sıcak bir ortam oluşturmak için ahşabın kullanımı ve pastoral detaylar tasarımda yer alıyor. Eskitme tarzda yer seramikleri, eskitme mobilyalar, pastel tonlarda ve detaylı dolap kapakları bu stilde başrolü oynuyor. Tüm bu malzemeleri modern dokunuşlarla birleştirmek trend bir görünüme destek veriyor.

Bu tarzda iç mekan tasarımı uygularken amaç, doğanın sunduğu huzuru, mekanın içine adapte etmek. Bu nedenle doğadan ilham aldığımız her renk ve her figür, işimize yarayacak. Zemin kaplamalarında desenli yer seramikleri, eskitme lamine parkeler, macar kesim parkeler, traverten yer döşemeleri kullanabilir. Country mutfaklarda genellikle mermer veya ahşap tezgahlar kullanılıyor. Ahşap tezgah kullanımı dikkat ve bakım gerektiren bir uygulamada olsa verdiği sıcak hava sebebiyle country mutfaklarda en çok tercih edilen malzemelerin başında geliyor.

Geniş ve kullanışlı tek parça lavabolar, büyük armatürler stilde öne çıkıyor. Bu stilde ankastre ve tek tip mutfak ekipmanlarından uzak durmakta fayda var. Çok gözlü büyük ebatlı ocaklar, daha endüstriyel tipli davlumbazlar country stilinde kullanılıyor. Tüm bunların günümüz teknoloji ve malzemeleri ile birleşimden modern ve nostaljik etkiyi bir arada hissettiğimiz mekanlar ortaya çıkıyor.

 

Modern mutfaklar kullanım kolaylığı ve yenilikçi tasarımları ile yaşam alanlarımızda yerini alıyor. Güncel materyal kullanımları, renk kombinasyonları ve tasarımlardaki denge ile modern mutfak trendlerini yakalamak mümkün. Bu yazımızda 3 ana başlık halinde incelediğimiz modern mutfak trendlerini sizlerde evlerinize yansıtabilirsiniz. Bu konuda profesyonel bir yardım almak için ekibimizle iletişime geçerek hayallerinizdeki tasarıma erişebilirsiniz.

İlginizi çekeceğini düşündüğümüz “MİMARİ TASARIMDA BALKON TASARIMI” ile ilgili yazımızı okumak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir