İÇ MİMARLIKTA MUTFAK TEZGAHI SEÇİMİ İÇİN 5 İPUCU

İÇ MİMARLIKTA MUTFAK TEZGAHI SEÇİMİ İÇİN 5 İPUCU

Mutfaklar evlerimizde zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz, içinde sevdiklerimizle keyifli anlar paylaştığımız alanlardan biri. Özellikle yemek yemeyi sevenler için mutfakların dekorasyonu ve kullanışlılığı ayrıca önem taşır. Bu nedenle mutfak tezgahı seçimi oldukça önemlidir. Hem ailesini hem de kendi sağlığını düşünenler için mutfak tezgahı seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Uygun maliyetli olmasının dışında dayanıklı ve hijyenik olması, çizilmemesi ve dekoratif olması gerekir. Mutfağınızın tipi ve büyüklüğü, tezgahın profil yapısı ve malzeme özellikleri, ayıracağınız bütçe ve hayallerinizdeki mutfağın tasarımı da tezgah seçiminde oldukça önemlidir. Günümüzün büyük bir kısmı mutfakta geçiyor. Mutfağımızın işlevsel olmasına, hareket kabiliyetimizin maksimumda olmasına dikkat ettiğimiz gibi kimi zaman sosyalleştiğimiz mutfaklarımızda görsel olarak ta keyif almak isteriz.

Mutfak malzeme seçimleri, mutfağın uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanımı, estetik duruşu ve işlevselliği açısından oldukça önemlidir. Özellikle mutfak tezgahı, yemek yaparken aktif olarak kullandığımız ve malzemesinin de bu sebeple özenle seçilmesi gereken bir yüzey. Peki bu seçimi yaparken uzun yıllar kullanabileceğimiz dayanıklı bir malzeme mi? Leke tutmayan bir malzeme mi? Yoksa önemli olan estetik mi? Gün geçtikçe yeni malzemeler üretiliyor, binlerce çeşitle baş başa kalıyoruz, seçim yapmamız zorlaşıyor. Malzeme seçimi yaparken, malzemenin dayanıklılığı ve göz zevkimize uygunluğu bizi en çok yönlendiren özellikler oluyor genelde. Bazı malzemeler daha fazla bakım ve kullanımda özen gerektiriyor, bazı malzemeler ise aksine deforme oldukça özelleşiyor, yıllar geçtikçe değer kazanıyor.

Mutfak tezgahı için malzeme seçimi yaparken, birçok mutfak tasarımında farklı malzemelerin bir arada kullanıldığını görürüz. Mutfağınızın genel konseptine ve renk şemasına uygun olduğu taktirde farklı materyalleri bir arada tercih etmekten çekinmemek özgün bir tasarım ortaya çıkaracaktır. Kullanışlı ve konforlu mutfaklar kullanım kolaylığı sağlarken, doğru malzeme seçimleri, yenilikçi çözümler ve doğru tarzların birleşimi en etkili sonucu doğuracaktır. Bunun için işin uzmanı ile tasarımı sağlanan mutfaklar kullanıcının uzun yıllar keyifle kullanılacak mutfaklara sahip olmasını sağlar. Gerekli ihtiyaçlar ve istekler doğrultusunda tasarlanarak, doğru yerleşim ve projelendirme sayesinde kullanıcının konforunu sağlayan mutfaklar hata payını en aza indirger.

Güncel malzeme kullanımı ve tedariği bir profesyonel tarafından sağlanan mutfaklar hem zaman açısından hem de doğru seçimler yapma açısından kullanıcıya kolaylık sağlayacaktır. Tezgah seçimi mutfaklarda en önemli detaylardan biridir. Birçok açıdan düşünülmesi gerekilen bir öğe olan tezgahlar, estetik açıdan mutfağa uyum sağlarken kullanım açısından da değerlendirilmedir. Hijyenik olması, kullanım kolaylığı, dayanıklılığı, bakım kolaylığı gibi birçok açıdan değerlendirilmesi gerekilen mutfak tezgahları günümüz teknolojileri ile birçok farklı seçenekle karşımıza çıkıyor. Bu birçok seçenek içinde kafamızın karışması ve hangi malzemeyi seçeceğimize karar vermekte zorlanmamız gayet doğal. Bu yazımızda sizin için mutfaklarda tezgah seçimi için önemli olan 5 noktayı inceleyeceğiz. Gelin bu 5 ipucu neymiş beraber bakalım.

MUTFAK TEZGAHI SEÇİMİNDE DAYANIKLILIK

Mutfak tezgahı seçerken dikkat edilmesi gerekilen en önemli kriter kullanılan malzemenin kaliteli ve dayanıklı olmasıdır. Mutfak tezgahları kullanım açısından birçok farklı etkiye maruz kalır. Darbe, sıcak, soğuk, kesik, lekelenme, aşınma gibi birçok farklı etken ile düşünülmesi gerekilen mutfak tezgahları, tüm bu etkilere dayanıklı olmalı ve kazaya sebebiyet vermeyecek yapıda olmalıdır. Peki hangi materyallerden oluşan tezgahları tercih etmeliyiz? Gelin tezgah çeşitlerini dayanıklılık konusunda inceleyelim.

Doğal taştan oluşan tezgahlar dayanıklılık konusunda en gelişmiş bileşenlerden oluşur. Granit, kuvars, mermer, corian, akrilik, çimstone, kompozit gibi birçok farklı çeşitte mutfak tezgahları dayanıklılık konusunda iyi örneklerdir. Özellikle kuvars ve granit gibi tezgahlar doğal taşların yapay bileşenlerle işleme tabi tutularak daha dayanıklı ve kullanışlı hale getirilmiş halidir. Bu da mukavemeti yüksek, uzun ömürlü ve dayanıklı tezgahların oluşmasını sağlar. Çimstone ve kuvars olarak bilinen kompozit tezgahlar, doğal taştan üretilir ve yapısındaki kuvars nedeniyle çok sert ve dayanıklıdır. Çizilme ve darbe gibi durumlarda direnç gösteren kompozit mutfak tezgahları uzun ömürlüdür. Ayrıca renk geçişlerindeki kalitesiyle dekorasyonunuzu üst seviyeye çıkarır. Fazla bir renk seçeneği sunmasa da sade bir mutfak isteyenlerin tercihi olmaktadır.

Kuvars tezgahlar da dekton tezgahlar gibi kompozit tezgahlar grubundadır ancak doğal taş kökenli oldukları için maliyetleri yüksektir. Diğer tezgah malzemeleri kadar çok seçenekleri bulunmamakla birlikte genelde tek renk olarak üretilir, nadir olarak alacalı renklerde de bulunabilir. Doğal taş tezgahlar gibi yüksek asitli yiyeceklerden ve kimyasal maddelerden kötü etkilenebilir. Bu nedenle özenli ve dikkatli kullanılmalıdır. Dekton tezgahlar, kompozit tezgahlar yani farklı birkaç malzemenin yüksek ısıda ve basınçta sıkıştırılarak oluşturduğu kolay işlenebilir malzemeler grubunda olmasına karşın sert yüzeyli tezgahların özelliklerini taşır. Sıkıştırılarak üretildikleri için sağlam olmalarına karşın ince bir yapıdadırlar. İnce ve hafif tezgah tercihleri için uygun bir malzemedir.

Doğal taş (mermer,granit, vb.) malzemelere göre daha az maliyetlidir. Isıya, çizilme ve aşınmalara karşı dayanıklı, rengini uzun yıllar koruyabilen bir malzeme olmasına karşın, corian ile karşılaştırıldığında daha mat bir malzemedir. Gözeneksiz yapısı sayesinde hijyenik bir tercihtir. Mutfak tezgahları arasında çok tercih edilen malzemelerden biri de granittir. Doğal taş görünümüne sahip granit tezgahlar, farklı tarzları ve mutfak dekorasyonuna kattığı bütünlükle geniş bir kullanım alanına sahiptir. Granit tezgahlar zarif görünüşleri, dayanıklılıkları ve çeşitlilikleri ile mutfak tezgahlarında sık tercih edilen malzemelerdendir.

Doğal taş özelliklerini barındırmasına rağmen leke tutmaz ve kullanımda özel tedbir gerektirmez. Isıyı izole etme özellikleri ile uzun ömürlü kullanıma uygundur. Ancak birkaç yılda bir cilalatılarak bakımı yapılmalıdır aksi taktirde yapısı gereği zamanla ufak çatlaklar oluşabilir. Birçok farklı rengi olmasına rağmen, kendi içinde karmaşık bir yapıya aittir ve düz bir rengi bulunmamaktadır. Lekelere ve yüksek ısıya karşı maksimum direnç gösteren granit mutfak tezgahları, uygun maliyetleriyle de idealdir. Tek dezavantajı taşıma ve kurulumda diğer tezgahlara göre kullanıcılarını daha fazla zorlamasıdır. Ağır oldukları için taşıma sırasında zorlanmanıza neden olabilir.

Laminant malzemeler ise sıkıştırılmış sunta (HDF) ve cila tabakası ile oluşturulan bir malzeme olmakla birlikte kullanım alanı tezgah, döşeme ya da zemin kaplama gibi daha çeşitlidir. Laminant tezgahlar düz yüzeyleri sayesinde kolayca temizlenebilir ve geniş bir renk ve desen kartelasına sahiptir. Ancak yapısı gereği yüksek ısıya, çizilmelere ve aşınmalara karşı sert yüzeyli tezgahlar kadar dayanıklı değildir. Özellikle yüksek ısı ile kalıcı lekelere sebep olunabilir Mdf, sunta gibi tezgahlar dayanıklılık konusu da doğal taşların çok gerisinde kalır. Masif ahşap tezgahlar da dayanıklı tercihlerden olacaktır. Doğal taş kadar olmasa da gerekli bakımları yapıldığı takdirde kullanışlı tercihlerden biridir.

Masif ahşap tezgahlar daha dayanıklı ve sağlıklı olurken mdf, sunta gibi yapay malzemeler daha ucuz ama daha fazla kimyasal içeren bileşenlerden oluşur. Dayanıklılık açısından kullanım süreleri fazla olmasa da dikkatli kullanıldığında, belirli zaman aralıklarıyla bakımları yapıldığında bütçe dostu tezgâh seçimi olabilir.Masif ahşap tezgahlar mutfaklarımıza doğal bir sıcaklık katar, özellikle country tarzı mutfaklarda tercih sebebi olmaktadır. Sağlam, kullanışlı ve doğal olması, zamanla eskimeyerek ilk günkü şıklığını koruması en büyük avantajlarındandır. Ufak aşınmalar her zaman zımpara ile yok edilebilir, ancak bu tezgahların yüksek sıcaktan korunması ve sürekli bakımının yapılması gerekmektedir.

Ahşap tezgahlar sıcak bir görünüme sahip olmasıyla tercih edilirken çoğu mutfak dolabı ve zeminiyle uyum yakalaması dikkat çeken özelliklerindendir. Ahşap tezgahların suya dayanıklı olmadığı düşüncesi doğru bir yaklaşım değildir. Gerekli bakımların sağlanması durumunda uzun yıllar kullansanız bile ahşabın görünümü değişmeyecektir. Ancak ahşap tezgahlar yüksek ısıya karşı dayanıklılık noktasında diğer tezgahlara göre geride kalıyor. Aynı zamanda ahşap tezgahların yüzeylerinde zamanla aşınmalar meydana gelebildiği için düzenli bakım yapmak gerekiyor.

DAYANIKLILIK

Akrilik reçinelerin, minerallerin ve renklendiricilerin karışımından oluşan corian tezgahlar da mutfaklarda sıklıkla tercih edilir. Corian tezgahlar, bir diğer adı ile akrilik yani taş, kum, cam ve porselen gibi ürünlerin ham maddeleri ile üretilen tezgahlar CNC makineleri ile kolayca şekillendirilebilen bir malzeme olduğu için yüksek maliyetine rağmen tercih sebebidir. Sert yüzeyli tezgahlar grubunda yer alır. Pürüzsüz yüzeyi çiziklere ve bakteri geçişlerine karşı dayanıklı bir malzeme olduğu için sağlık sektöründe, mutfak ve banyo gibi ıslak hacimlerde sıkça kullanılır. Mat ve parlak seçenekleri ile geniş bir renk kartelasına sahiptir. Zamana karşı dayanıklıdır, solma ya da renk kalitesinde kötüleşme olmaz ve tamiri kolaydır.

Sert yüzeyli olan corian tezgahlar, çizilme ve darbelere karşı dayanım gösterdikleri için uzun ömürlüdür. Kolayca şekil alabildiklerinden her mutfak tipinde kullanılabilir. Ancak maliyeti yüksektir, sıcak tava ve tepsilerin direkt üzerine bırakılmaması gerekir. Mermer ise, özellikle geçtiğimiz yıllarda yeniden popülerlik kazanan hatta günlük aksesuarlarımıza kadar ulaşan bir malzeme olarak karşımıza çıkıyor. Mekana kattığı zarif ve sofistike his, ister cilalı ister honlanmış (aşındırıcılarla yarım mat hale getirilmesi) şekilde mutfaklarda en sık tercih edilen tezgah malzemesidir. Isıya, çatlamaya, kırılmaya karşı her ne kadar dayanıklı olsa da mermerin gözenekli, damarlı bir yapısı olduğu göze alınmalı ve tedbirli kullanılmalıdır. Parlak ya da mat şekilde kullanılabilen mermer tezgahlar, ısıya ve çatlamaya karşı dirençlidir.

Kompozit ve granit tezgahlara nazaran maliyeti daha uygundur. Ancak asitlere karşı hassas olması nedeniyle sirke, çamaşır suyu ve limon gibi maddelerle temas ettirilmemelidir. Böyle olması durumunda yüzeyi lekelenebilir. Mermer tezgahlar, asitli gıdalarla pek iyi geçinmez, bu nedenle de kalıcı lekeler oluşabilir.

İÇ MİMARİDE MUTFAK TEZGAH SEÇİMİNDE KULLANIM KOLAYLIĞI

Mutfakların kullanışlı ve pratik malzemelerden oluşması kullanıcı açısından büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Özellikle yiyeceklerin hazırlandığı tezgahlar kullanım açısından konforlu olmalıdır. Kişinin kullanımı göz önünde bulundurarak leke tutmayan, aşınmaya ve çiziğe karşı dayanıklı tezgahlar uzun ömürlü doğru tercihler olacaktır. Kolay temizlenebilir olması pratik bir kullanım için çok önemlidir. Mutfak tezgahı günlük kullanımda pratik olmalıdır. Tezgahın bakımı kolay olmalıdır. Bazı tezgah malzemeleri daha az bakım gerektirirken diğerleri düzenli olarak bakım ister. Kullanıcının kendi bakım alışkanlıklarına ve zamanına uygun bir seçim yapması daha doğru olacaktır.

Mutfak tezgahı, yemek hazırlama işlemlerinizi kolaylaştırmalıdır. Dolayısıyla tüm etkenler düşünülmelidir. Tezgahın genişliği, derinliği ve şekli; ihtiyaçlara uygun olmalıdır. Bazı tezgahlar entegre lavabo veya kesme tahtası gibi ekstra özelliklere sahip olabilir. Bu yenilikçi çözümler kullanımı kolaylaştırarak konforlu bir kullanım sunar. Ergonomi mutfakta en dikkat edilmesi gerekilen unsurlardandır. Uzun saatler ayakta vakit geçirdiğimiz mutfaklarda ergonomik tezgah seçimi kullanımı kolaylaştıracaktır. Tezgahın yüksekliği ve şekli, rahatça çalışmanıza ve işlemlerinizi kolayca yapmanıza yardımcı olmalıdır.

Mutfak tezgahı tasarımları arasından seçim yaparken uzun vadeli kullanım ihtiyaçlarınıza ve kişisel zevklerinize uygun bir seçenek bulmaya çalışılmalıdır. Mutfak tezgahı, mutfakta geçirilen zamanı daha keyifli ve verimli hale getirebilir. Bu nedenle dikkatlice düşünülmesi gereken bir yatırımdır. Granit, kuvars, çimstone gibi yapısı itibariyle sağlam ve pürüzsüz olan tezgahlar kullanım kolaylığı açısından en pratik seçimlerden olacaktır. Ayrıca ısıya karşı direnç sağlarlar. Sıcak tencerelerin direkt olarak tezgaha konulmasından etkilenmezler. Bu da yemek yaparken çok pratik bir kullanım sağlar.

Mermer tezgahlar kompozit tezgahlara göre daha fazla özenli kullanım isteyen malzemelerdendir. Yapısı itibari ile dış etkenleri daha az absorbe edebilen dokusu ile asitten etkilenebilir. Bunu önlemek için doğru cila kullanımı sorunu büyük ölçüde azaltacaktır.

KULLANIM KOLAYLIĞI

MUTFAK TEZGAHLARINDA BAKIM KOLAYLIĞI

Mutfak tezgahları günlük hayatta bakımı pratik olarak sağlanabilecek malzemelerden oluşmalıdır. Kullanıcıya konforlu bir bakım sağlamalıdır. Aksi taktirde uzun saatler bakımı sağlanan mutfak tezgahları uzun ömürlü bir kullanım sağlamayactır. Dikkatli kullanım isteyen tezgahlar bir süre sonunda kullanıcıya pratiklikten uzak gelecek ve pişmanlık verecektir. Çok fazla kimsayal kullanmadan bakımı sağlanan tezgahlar daha uzun ömürlü ve kullanışlı olacaktır.

Kompozit tezgahlar doğal taşların küçük küçük ayrıştıralarak çeşitli yapay bileşenlerle birleştirilmesiyle oluşur dolayısıyla gözeneksiz yapıdadır. Gözeneksiz yapıdaki bu kompozit tezgahlar, hijyeniktir ve kolay temizlenir. Leke tutmayarak pratik kullanım sağlarlar. Kimyasala karşı oldukça dirençlilerdir. Limon sirke gibi asidik ürünlere karşıda oldukça dirençli yapıya sahiplerdir. Günlük bakımların yanı sıra belli periyotlarla bakım isteyen mutfak tezgahlarıda mevcuttur.

Mermer ve granit tezgahlar az daha olsa daha gözenekli yapıda oldukları için asidik ürünleri içlerine çekerek renklerinde bozulmalar yaşayabilirler. Bu açıdan düzenli bakım ve cila isterler. Bu etkenlerle kullanımı sağlanırsa granik ve mermer tezgahlarda bakım kolaylığı açısından tercih edilebilecek tezgahlardandır. Yine masif ahşap gibi tamamen doğal malzemelerden oluşan tezgahlar düzenli bakım ister. Belli periyotlarla zımparalama ve cilalama işlemi yenilenmeli, aşınmalara dolgu sağlanmalıdır aksi taktirde uzun ömürlü olmayacak kısa bir kullanım sonrası yapısı bozulacaktır.

İÇ MİMARLIKTA MUTFAK TEZGAHI SEÇİMİNDE SAĞLIK VE HİJYEN

Üzerinde yiyeceklerimizi hazırladığımız mutfak tezgahlarının hijyenik olması son derece önemlidir. Mutfaklar evlerimizde en çok bakteriyi barındıran alanlardan biridir. Islak hacimlerde kullanılan tezgahlar mikrop tutmamalı kolay temizlenebilmeli ve pratik bir kullanıma sahip olmalıdır. Yiyeceklerin üzerinde hazırlandığı tezgahlar antibakteriyel ve hijyenik olması son derece önem taşır. Kimi zaman gıdayla direkt temas halinde olan tezgahlar, sağlıklı ve doğal malzemelerden seçilmelidir. Kimi zaman direkt olarak gıdaları üzerinde hazırladığımız kimi zaman uzun süreli gıda teması sağladığımız tezgahların malzemesi sağlık açısından düşünülmeli ve tercih edilmelidir. İçerisinde çok fazla yapay madde bulunan tezgahlar uzun süreli temasta gıdaya bulaş sağlayabilir.

Doğal ve yapay bileşenlerin bir arada bulunduğu kompozit tezgahlar bu açıdan düşünüldüğünde mermer, masif ahşap, doğal taş gibi tezgahların gerisinde kalır. Ancak gözenekli olmaları bu doğal malzemeli tezgahların daha fazla ürüne bulaş sağlayacağından dolayı kompozit tezgahların tercihi daha risksiz olacaktır. Yapı itibariyle değerlendirilmesi gerekilen tezgahlar gözenekli yapıda olmamalı bakteri barındırmasına izin verilmemelidir. Gözenekli yapıdaki tezgahlarda gıda artıkları ve deterjanlar tezgahın içine nufüz eder ve bir sonraki işlemde gıdaya bulaşabilir. Düz ve gözeneksiz yapısı ile hijyenik ve pratik kullanım sağlarlar.

SAĞLIKLI VE HİJYENİK OLMASI

MİMARİNİN VAZGEÇİLMEZİ ESTETİK

İç mimarlık alanında, mutfak tezgahları mutfağın geneliyle uyumlu olmalı bir bütünlük sağlamalıdır. Hangi malzemeden seçilecek olursa olsun uygun doku ve renklerde seçimler yapılmalıdır. Çok karmaşık ve detaylı tezgahlar sakin ve yalın mutfaklarda tercih edilebilirken, düz modellerde tezgahlar koyu renklerde detaylı mutfak dolaplarıyla uyum sağlayacaktır. Mutfak dolaplarınızla tezgah rengi arasında bir denge olmalıdır. Kontrast oluşturmak isterseniz dolaplarla tezgah arasında renk farkı oluşturabilirsiniz. Yada hiç kontrast oluşturmadan sakin ve minimal bir mutfağa sade ve açık tonlarda bir tezgah seçimi yapmak temiz ve ferah bir görüntü oluşturacaktır.

Mutfak tezgahı tasarımında renk seçimi, mutfak dekorasyonunun genel estetiği ve kişisel tercihlere bağlı olarak dikkatlice düşünülmesi gereken bir karardır. Mutfak tezgahı rengi; mutfak dolapları, duvarlar, zemin, mutfak masa takımı ve diğer dekoratif unsurlarla uyumlu olmalıdır. İç mimarlık, tüm bu unsurları bir arada düşünerek bir renk paleti oluşturmaktadır. Küçük bir mutfakta daha açık renkler kullanarak mekanı daha büyük ve ferah gösterebilirsiniz. Büyük bir mutfakta ise daha koyu renkler tercih edilebilir.

Mutfak tezgahınızın altındaki ve üzerindeki ışıklandırmayı göz önünde bulundurmak gerekir. Doğal ışık alan bir mutfakta renkler farklı görünebilir, bu nedenle tezgah renginin farklı ışık koşullarında nasıl göründüğünü kontrol etmek kesin bir sonuç verecektir. Mutfak tezgahınızın rengini malzemesinin dayanıklılığına ve leke direncine bağlı olarak seçmelisiniz. Açık renkler lekeleri daha belirgin hale getirebilir, bu nedenle leke direnci önemlidir.

Mutfak dolapları ile bir harmoni içinde olması gereken mutfak tezgahları, bütünlük sağlamalıdır. Klasik tarzda, detaylı ve göbekli mutfak dolapları, parlak ve damarlı mermer veya granit tezgahlarla uyum içinde olacaktır. Country tarzda mutfaklarda genellikle masif ahşap tezgah kullanılırken tek renkte kompozit tezgahlarda tercih edilebilir. Modern mutfak tasarımlarında ise corian, granit, kuvars, dekton gibi yenilikçi çözümler tercih ediliyor. Mutfağın geneliyle uyum sağlayan aynı zamanda kullanışlı ve dayanıklı mutfak tezgahları kullanıcıya yıllar boyu zevkle kullanacağı alanlar oluşturuyor. Mutfak tezgahı rengi kişisel zevklerinizi ve ihtiyaçlarınızı yansıtmalı ve mutfak tasarımınıza uyum sağlamalıdır. Kullanıcının tarzı, istekleri, beğendiği renk paletleri tüm tasarımı oluşturmada büyük önem taşıyor.

Bütünü hayal ederken doğru malzeme ve renk birleşimlerini yakalamak mutfaklarda estetik bir doyum sağlıyor. İyi bir renk ve malzeme seçimi, mutfakta uzun yıllar boyunca keyifle vakit geçirmenize yardımcı olabilir. Mutfaklarında olmazsa olmazı mutfak tezgahıdır. İç mimarlıkta Mutfak tezgahı seçimi hayati önem taşımaktadır. Öncelikle kullanışlı ve işlevsel olmalıdır. Devamında da dekoratif olmalıdır. Hatta mutfak dekorasyonu için en önemli kriter mutfak tezgahıdır. Her an, sıkılınca değiştirilebilen bir şey olmadığı için gerek yeni alırken gerekse yenilerken doğru tezgah seçimi yapılmalıdır. Bundan dolayı mutfak tezgahı çeşitleri, özellikleri, artı ve eksileriyle düşünülmeli ve ona göre seçim yapılmalıdır.

Mutfak tezgahları, mutfakların üzerinde en çok işlem görülen alanlarıdır. Dolayısıyla direnci yüksek, kullanışlı ve hijyenik olmalıdır. Kullanımı kolay, pratik ve temizliği kolay olmalıdır. Bir kere yapıldığında uzun yıllar keyifle kullanılmalı kullanıcının zevklerini yansıtmalıdır. Aksi taktirde pratiklikten uzak ve yorucu bir kullanım olacaktır. Tüm bu kriterler göz önünde bulundurulurken malzeme seçiminde destek almak risksiz bir uygulama sağlar. Tasarım konusunda uyumu yakalarken, çok seçenekli tezgah malzemeleri arasından doğru seçimi yapmak kimi zaman kafa karıştırıcı olabilir. Hem kullanışlı hem uygun maliyetli hem de estetik bir seçim yapmak kullanıcıları zorlayabilir.

Bu konuda uzman iç mimarlardan destek almak doğru bir yol izlemenize yardımcı olacaktır. Malzeme detaylarına hakim, günümüz teknolojilerini takip eden gerekli tedariği en uzman kişiden sağlayacak bir ekiple çalışmak kullanıcı için en doğru tercih olacaktır. Profesyonel kadrosuyla Gizea Mimarlık tüm seçim ve kararlarınızda sizlere destek sağlayabilir, projelendirme ve uygulama konusunda tecrübeli yaklaşımıyla çözümler üretebilir. İç mimarlık ile ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi çekeceğini düşündüğümüz “3 BAŞLIKTA TASARIMDA MODERN MUTFAK TRENDLERİ” ile ilgili yazımızı okumak için tıklayınız.

İç mimarlıkta mutfak tezgahı seçimi konusunda uzman olan Gizea mimarlığı buradan takip etmek için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir